Kring voor Internationale Betrekkingen

ICOON_ENGELSE_VLAG ICOON_NEDERLANDSE_VLAG.

De Kring voor Internationale Betrekkingen (KIB) werd opgericht in 1945 door Prof. Dr. De Raeymaeker met ondersteuning van de toenmalige ministers Paul van Zeeland en Frans van Cauwelaert (klik hier voor de gedetailleerde geschiedenis). KIB is de op een na oudste en een van de grootste interfacultaire studentenvereniging van de KU Leuven. Iedereen die belangstelling heeft voor KIB is welkom op een van onze activiteiten (in Leuven, België) of kan ons volgen via deze site en onze facebookpagina. Contact kan altijd opgenomen worden via ons contactformulier.

Het doel van KIB is om universiteitsstudenten te informeren over en bewust te maken van de ontwikkelingen op internationaal vlak. Dit is van groot belang, want alle belangrijke problemen waar we mee geconfronteerd worden, hebben vandaag de dag steeds meer en meer een internationale dimensie. Zeker na het einde van de Koude Oorlog is de internationale problematiek nog veel complexer geworden, doordat de wereld haar bipolair karakter verloren heeft en dus verstrengeld is geraakt in een spel van talloze nieuwe krachten. Zie onze lijst van evenementen die we in het verleden hebben georganiseerd en wat we in de toekomst voor jou in petto hebben!

Een van de voornaamste manieren om het enthousiasme voor internationale betrekkingen te stimuleren is Global, het tijdschrift van KIB. De redactie van Global beoogt een platform aan te bieden voor opinies en ideologieën van alle kanten van het politieke spectrum en staat daarom ook open voor bijdragen over ecologische, sociale, culturele, politieke en economische kwesties in hun internationale dimensies. Naast een online website verschijnt Global ook op regelmatige basis in gedrukte versie. Input van lezers is altijd welkom, dus wees vrij om te reageren op de teksten of door ons voorstellen van teksten door te sturen die je gepubliceerd wilt zien.

Bestuur

Het huidig bestuur van 2014-2015 is als volgt samengesteld:

  • Voorzitter: Wout Robijns
  • Vicevoorzitter: Lars Stollenwerk
  • Penningmeester: Joachim Staes
  • Hoofdredacteur Global: Massimiliano Simons
  • Redacteur Global: Tim Christiaens
  • Public Relations: Johan Van den Brande
  • Team PR: Stijn Vandeperre, Andrea Stamp
  • Event Manager: Ben Eersels
  • Team Event: Laurence Bielen, Arthur Nieuwland
  • Losse medewerkers:  Geertrui De Samblanx, Arno Vanermen, Jan Vanlommel, Mona Vera

Contact: via contact@kib.be of onze contactformulier

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s